Тереблянка створила кулінарний відеоблог та навчає готувати людей з усієї України (ФОТО)

Молода господиня з Тереблі Марія Салей створила власний кулінарний блог та навчає майже 20-тисячну аудиторію готувати страви закарпатської кухні і не тільки. Вдень вона порається по господарству, а вночі – монтує відео з покроковим приготуванням страв.

Її відеорецепти, як готувати рокот-крумплі, гомбовці, човлент, кнедлики з сегединським, користуються популярністю не тільки у рідному Закарпатті, а й за кордоном, де мешкають вихідці з України. У своєму Інстаграм-щоденнику жінка ділиться кулінарними секретами та пише про те, чому варто відвідати Закарпаття. Ми вирішили розпитати Марію про те, як виникла ця ідея та як можна перетворити таку, здавалось би, буденну роботу, як приготування їжі, на улюблену справу, що надихатиме тисячі людей.

– Маріє, розкажіть, будь ласка,  про себе до появи вашого блогу та як вчились готувати?

– Мене звати Маруся, мені 30 років, проживаю в селі Теребля. Заміжня, маю двох діток. До ведення блогу випікала торти на замовлення. Готувати ніколи не вчилася, і ніхто не вчив: мама була постійно на заробітках, а бабусі було не до того. Все саме прийшло, як вийшла заміж. Але у нас в сім’ї готувати люблять і вміють всі, навіть мій двадцятирічний брат. Я думаю, то в нас у крові.

– Як у Вас з'явилася ідея власного кулінарного блогу?

– Я давно хотіла зробити канал на ютубі про торти, але завжди соромилася говорити. Знаєте, як в сільських людей: розуміємо все, а думку іноді висловити не можемо правильно. Тому ютуб відпав, і я за це забула роки на два.



– Якими були перші спроби у цій справі?

– Перші спроби були, м’яко кажучи, не дуже вдалі, навіть, я б сказала, це була зйомка без правильного освітлення, та з руками, які трусились, тримаючи камеру. І камера, до речі, не завжди була протерта.

– Розкажіть детальніше про, власне, творчий процес –  скільки часу йде на створення відеоролика, як часто їх знімаєте та як обираєте рецепти страв?

– Я живу в селі, то спочатку роблю роботу по господарству та дому, а далі вже знімаю рецепти. Це займає багато часу: потрібно все підготувати, розкласти все поокремо, красиві тарілочки... Посуд має блистіти, щоб усе було естетично, бо в Інстаграмі це дуже важливо. Зазвичай, знімаю майже кожного дня, і майже щодня викладаю рецепти. Монтую відео та друкую тексти вночі, коли всі сплять.

– Якими рецептами найбільше цікавляться ваші читачі?

– Найбільше люди передивляються та зберігають рецепти закарпатської кухні, а також рецепти страв з доступних інгредієнтів.

– Хто Вас підтримує у цій нелегкій справі?

– Завжди і в усьому мене підтримує чоловік, і морально, і фінансово, тому що блог потребує завжди вкладень, починаючи від посуду та інгредієнтів, до реклами в блогерів. Дякую йому за це дуже!

– З яких регіонів у Вас найбільше підписників?

– З усіх регіонів України, навіть із-за кордону, а також є багато українців, які давно виїхали з України. Є, звичайно, багато й наших. Я рада всім.



– Чи траплялись якісь цікаві випадки, пов'язані з вашим блогом?

– Багато разів, особливо в місті, зі мною здоровалися незнайомі дівчата. Я завжди думала, що вони помилилися, але потім писали, що бачили мене і віталися. Мені це завжди дуже приємно. Рада новим знайомствам.

– Ви також пишете про те, чому варто відвідати Закарпаття. На вашу думку, чим особливе Закарпаття, чому варто його цінувати?

– По-перше, я тут живу, тут народилася. Думаю, що про Закарпаття може по-справжньому розповісти лише закарпатець. Знаєте, буває, поїдеш кудись в інший регіон і не знаєш, куди поїхати, що подивитися, приходиться в ґуґлі шукати, а якщо би хтось написав або розповів конкретніше, було б набагато простіше та краще. А цінувати потрібно не лише Закарпаття, а і свою країну.

– Чи є у Вас творчі плани, пов'язані з блогом?

– Планів багато, звичайно, але на все потрібен час та гроші. Хочеться показувати не лише їжу, а і наш край.

– У чому, на ваш погляд, секрет успіху вашого захоплення?

– Секрету ніякого нема, просто люблю те, що роблю. Я в інстаграмі така, як і в житті, люблю простоту, і людям це подобається. Тому і дивляться мене. І, звичайно, фішкою все-таки є закарпатська кухня.

– Як Ви ставитесь до цього: як до захоплення, чи це вже переросло в улюблене заняття?

Спочатку це було просто захоплення, а тепер це вже набагато більше, це як моя ще одна дитина, яку я розвиваю, та дуже люблю.

Чи можете Ви сказати, що ведення блогу якось змінило ваше життя? Як саме?

– Блог дуже мене змінив: я стала більш відкритою, та впевненішою, тому, якщо ви хочете побороти якісь комплекси, раджу завести блог.

– І наостанок, побажайте щось мотивуючо-весняне для жінок і дівчат Тячівщини.

– Всім жінкам Тячівщини, і не тільки, а й взагалі усім хочу побажати займатися улюбленою справою, не відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні, любити та поважати себе.

Дякую Вам за розмову та нових творчих успіхів!


Інтерв’ю вела Наталія Маджара для Tyachiv.com.ua







Матеріали по темі:

4 коментарів

Залиште Ваш коментар
  • Аня - 22.03.2021 13:36:38 - 95.135.167.*** відповісти

    mashka_salei

  • Ольга - 12.03.2021 17:17:56 - 46.211.58.*** відповісти

    Посилання на канал,будь ласка!

  • Людмила - 10.03.2021 22:40:18 - 31.41.94.*** відповісти

    А де ссилка на її сторінку?як знайти її сторінку?

  • Людмила - 10.03.2021 22:39:30 - 31.41.94.*** відповісти

    Як знайти її в інстаграмі?Чому нема посилання на її блог?

Коментувати новину Cancel reply