Вчителька з Дубового випікає неординарні торти (ФОТО)

На таці – акордеон, казковий замок чи шматок океану з острівцем. А насправді це бісквітне тісто, масляно-сирний чи фруктовий крем та мастика.

Такі незвичні торти випікає ось вже 8 років вчитель біології Дубівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. Мар’яна Герей.

І всі ці смаколики вона не просто пече, а творить – вигадує, фантазує, втілює, додаючи частинку своєї щирої та світлої душі. Тож виходять не просто десерти, а сюжети: теплі, веселі, казкові.

А почала педагог кондитерську справу, коли перебувала у декретній відпустці.

«Раніше особливого потягу до випікання тортів не мала. Зазвичай десерти готувала моя мама. А, перебуваючи у декретній відпустці, солодким хобі зайнялася і я,» - ділиться Мар’яна Іванівна.

Однак жінка не просто почала пекти торти для себе та рідних, а й – на замовлення знайомим. Так, першим клієнтом у Мар’яни Герей була подруга, яка замовила торт на день народження донечки.

«Це був двоповерховий торт у вигляді одинички. І я дуже переживала, аби він вдався. На випікання та декорування десерту потратила один день. А треба було не просто спекти бісквіт та зробити крем, а й виготовити казкових героїв для декорації смаколика. На щастя, все вийшло, як планувала, і навіть краще. Зрештою, і замовник, і я залишилися задоволені,» - розповідає кондитерка.

Ще одним витвором кондитерського мистецтва на початку кондитерської кар‘єри став тортик, який жінка спекла для синочка на 2 рочки. Це був чотириповерховий десерт, оздоблений численними казковими гномиками.

З тих пір чимало односельців почали замовляти у пані Мар’яни торти на різні свята: весілля, дні народження чи хрестини. Бувало, що перед великими церковними святами жінка пекла й по 16 десертів одночасно.  

Кожен торт – це велика робота. «Сама випічка бісквіту потребує найменших зусиль і часу, – каже жінка. – А  щоб збити креми, перекласти, прикрасити торт, іноді йде цілий день».

Для приготування десертів кондитерка використовує тільки натуральні продукти, а ще випікає бісквіти за давнім сімейним рецептом. Саме тому торти від Мар’яни Герей смакують так по-домашньому.  

Після випікання коржів Мар’яна Іванівна береться за творчу роботу. Перемащує бісквіти, прикрашає мастикою і різноманітними фігурками. Всіх казкових героїв чи квіти, що з’являються на тортиках, жінка ліпить сама. Хоч зізнається, допоки не захопилася солодким хобі, не помічала у собі художнього хисту.

«Маю зізнатися, раніше я не вирізнялася художніми здібностями, але зараз у мене добре виходить творити різні  фігурки з мастіки. Більше того, це заняття доволі цікаве та захоплююче і від самого процесу я отримую велике задоволення,» -  розповідає майстриня.

Чимало замовлень має жінка й на оздоблення солодких та фруктових столів на вечірки та весілля.

Мар’яна Герей прагне щораз вдосконалюватися у кондитерській справі, тому слідкує за новинками у мережі, а також проглядає майстер-класи з випікання та оздоблення солодких виробів від провідних кондитерів країни. Оскільки зараз на піку популярності торти, прикрашені дзеркальною глазур’ю, то має намір популяризувати такі смаколики й у Дубовому. Переконує,

цей новий вид десертів знайде багато прихильників. Адже такі торти не тільки гарно виглядають, а мають насичений смак.

























Л.Білак для Tyachiv.com.ua


 







Матеріали по темі:

0 коментарів

Залиште Ваш коментар

Коментувати новину Cancel reply