Мешканка Красної створює оригінальні їстівні букети (ФОТО)

Ось вже рік привабливі та смачні букети з солодощів, фруктів чи ковбас та алкогольних напоїв створює мешканка Красної В’ячеслава Носа. Захопилась цим мистецтвом жінка випадково. Каже, що до створення їстівних композицій її підштовхнула рідна сестра Світлана.

«Раніше я полюбляла сервірувати святкові  столи та робити оригінальні нарізки з фруктів. І це виходило у мене досить вдало, щораз гості та рідні вихваляли мої старання. А якось  сестра Світлана мене переконала, що якщо у мене так добре виходить декорувати страви, то неодмінно маю спробувати зробити їстівні букети. Я прислухалась до поради сестри і спробувала,» - розповідає В’ячеслава.

Перший подарунковий букет з домашніх яблук та груш зробила  майстриня для сусідки. І хоч перша спроба була не зовсім професійною, але іменинниці композиція дуже  сподобалася. Згодом В’ячеслава зібрала ще кілька таких букетів у подарунок для рідних та знайомих. І кожна з цих композицій мала схвальні відгуки. А після того, як букети побачили друзі, то почали просити оздобити на замовлення і для них такий подарунок. Тож В’ячеслава  вирішила більш професійно зайнятись цією справою і підучитись цьому мистецтву через інтернет.

«У мережі почала переглядати майстер-класи з виготовлення  букетів. Підписалася на інстаграм-сторінку майстрині з карвінгу Оксани Шегеди, у якої багато чому навчилася», - ділиться творчиня.  В’ячеслава переконує, що запозичує у блогерів тільки технічні навики, однак не копіює букетні композиції. А створювати оригінальні витвори їй допомагає внутрішнє чуття та естетичний смак.

Зараз у колекції пані В’ячеслави  кілька десятків різноманітних їстівних букетів – солодкі, ковбасні, фруктові. Продукти для них купує у найближчих магазинах, однак завжди перевіряє їхню  якість та свіжість.

Якщо раніше майстриня робила типові букетики, загорнуті у спеціальний папір, то нещодавно свої композиції почала оформляти у оригінальних корзинах, пробувала навіть замість кошика використати хлібину, з якої вийняла м’якушку. Каже, це був один з найоригінальніших подарунків.

Найважча композиція, яку оформляла В’ячеслава, важила 4 кг. Це був їстівний букет з ковбас та м’ясної нарізки. Такі букети зазвичай дарують чоловікам, а для жінок замовники обирають солодкі чи фруктові набори.


Майстриня має ще чимало творчих планів. Найперше, хоче пройти курс з карвінгу і засвоїти мистецтво різьби по овочах і фруктах, аби додати їстівним композиціям ще більшої оригінальності та неповторності.

























Л.Білак для Tyachiv.com.ua






Матеріали по темі:

0 коментарів

Залиште Ваш коментар

Коментувати новину Cancel reply