На Закарпатті розпочався грибний сезон

У сезон на дарах лісу можна заробити до 7 тисяч гривень, тож місцеві мешканці користаються з можливості поповнити сімейний бюджет та заготовити делікатес для себе.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі на центральному ужгородському базарі серед лісових грибів окрім білих, можна знайти підберезники, підосичники, лисички, за які продавці просять від 20 до 30 гривень за кілограм. Боровики ж продають за 70 гривень. Традиційно в області перші осінні гриби з'являються у Свалявському і Мукачівському районах.

«Минулоріч заробила на грибах близько 7 тисяч гривень. Влітку та восени ходила до лісу. Збирала білі та підосичники. Свіжі не продавала, тільки висушені», - розповідала продавщиця-пенсіонерка Марія Буковська.

Зараз за кілограм сушених білих грибів жінка просить 200 грн. Трилітрову банку продає за 70-80 грн.

«На кілограм сушених грибів йде 12 кілограмів свіжих. У ліс ходимо з чоловіком. За один раз буває набираємо до 30 кг грибів, - продовжує вона. - Удома нанизую їх на нитку і сушу на сонці чотири дні. Зберігати такі гриби краще у скляних банках».

Окрім висушування, яке дозволяє зберегти всі поживні якості гриба, найпоширенішими, з її слів, способами зберігання, є консервування грибів.

«На зиму вже заклала 30 літрових банок маринованих грибів. Якщо сезон буде вдалим, думаю, закладу не менше 80 банок. Частину ж звичайно продам», - додала вона.


Матеріали по темі:

0 коментарів

Залиште Ваш коментар

Коментувати новину Cancel reply