На Закарпатті продають небезпечні дині

Установи Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Закарпатській області разом з відділами та відділеннями обласного лабораторного центру приділяють підвищену увагу сезонній продукції рослинництва.

Спочатку це були ранні овочі, фрукти та ягоди, а з настанням сезону баштанних – вже кавуни та дині. Лабораторний контроль взірців кавунів, що досліджені у порядку вибіркового контролю, свідчать про їх безпеку для людини. Ситуація з динями в окремих випадках інша. За місяць лабораторного контролю баштанних 2 взірці дині, що були відібрані в торгівельній мережі, мали  вміст нітратів  більший за максимально допустимий рівень  (90,0 мг/кг). При цьому до реалізаторів  були застосовані міри адміністративного впливу, - повідомляють в Закарпатській СЕС.

Матеріали по темі:

0 коментарів

Залиште Ваш коментар

Коментувати новину Cancel reply