Надіслати
НОВИНУ
 
12/2/2019    П:97 К:0
Смачний символ новорічно-різдвяних свят: імбирні пряники від майстрині Ярослави Горничар з Красної (ФОТО)
Імбирні пряники різних форм та кольорів, а також неймовірної краси пряничні будиночки – це незмінний атрибут Різдва, який не так давно завітав до нас із Заходу, однак вже став частиною нашої культури. Цей духмяний смаколик через свою яскравість та привабливість найбільшу втіху приносить дітворі.
Саме з наміром побалувати своїх чад смачною випічкою і почалося кондитерське захоплення Ярослави Горничар з Красної. Спочатку жінка випікала пряники для рідних, а згодом – на замовлення знайомих. Зараз охочих придбати та скуштувати імбирні смаколики від краснянської майстрині вистачає. Адже вони не тільки смачні, а й уміло оздоблені, а головне — випечені з душею. Такими їх робить любов Ярослави Горничар до кулінарного мистецтва та творча натура жінки.

Ярослава розповідає, що зараз, у переддень св. Миколая, має найбільше замовлень.  Вже випекла і розмалювала до новорічно-різдвяних свят цілу тематичну колекцію. Мишки – символи прийдешнього року, діди морози, зірочки, ялинки, сердечка, фігурки чоловічків – від різноманіття  декорованих пряників очі розбігаються. А основним своїм кондитерським досягненням Ярослава вважає пряничну хатку. Це її перша архітектурна смакота, над створенням якої трудилась з особливим натхненням. Адже мріяла про такий будиночок з дитинства.

У основному майстриня чаклує над смаколиками у вечірню пору, після роботи у місцевій школі, де веде гуртки від Тячівського райЕНЦ.

Ярослава переконує: сам процес приготування аж до отримання готового розмальованого пряника займає багато часу. Адже необхідно спочатку замісити тісто, сформувати пряники та спекти. Потім випічка має прохолонути та підсохнути. А вже далі жінка наносить глазур.

Рецепт пряників вона знайшла через інтернет. Для приготування смаколиків використовує тільки якісні натуральні продукти: імбир, корицю, мускатний горіх тощо. А ось  глазур виготовляє з  білка та цукрової пудри, додаючи харчові барвники. Переконує, декорація на випічці має бути не тільки привабливою, але й безпечною для здоров?я дорослих і малечі, тому перед приготуванням глазурі яйця обробляє у розчині соди.

Жінка зізнається, що найбільше часу займає процес нанесення на готовий пряник малюнка. І тут стає в нагоді художній хист майстрині. Ярослава з дитинства любить малювати, тож декорувати десерти для неї найприємніша справа. Коли глазур застигає, кондитерський виріб жінка поміщає в індивідуальну герметичну упаковку. Примітно, так випічка може півроку зберігатися і залишатися смачною.









Л.БІЛАК для Tyachiv.com.ua

 



Коментарі (0)

Додати коментар
Введіть число
 
 
Новини від KINOafisha.ua
Загрузка...
Загрузка...
Афіша кінотеатра Cinema Citi