Надіслати
НОВИНУ
 
8/7/2019    П:4831 К:1
Кондитерка з с.Ганичі створює казкової краси десерти (ФОТО)
Тридцятитрирічна Наталія Орябко-Палагусинець з с.Ганичі за професією соціальний працівник, однак за покликом серця – кондитер.
Жінка знайшла своє покликання у солодкому мистецтві близько 10 років тому, коли перебувала у декретній відпустці. Як каже Наталія, вирішила робити солодким життя інших та радувати їх оригінальними тортиками зовсім випадково.

Кондитером ніколи не мріяла бути і не вважала, що маю талант до цієї справи. Все вийшло випадково. На святкування першого дня народження донечки замовила торт у Тячеві, однак ні смак, ні вигляд десерту мені не сподобався. Тож  на наступний день народження дитини вирішила сама спекти торт. Він вийшов досить оригінальним та смачним. Гості, що були на святі, оцінили, а через деякий час знайомі попросили мене спекти такий же на їх іменини. Так і почала приймати замовлення від друзів та родичів, - розповідає про перші кроки у кондитерській справі Наталія.

Близько 3 років жінка періодично випікала солодкі смаколики на замовлення для знайомих. І завжди тортики від Наталії отримували схвальні відгуки. Тож, повіривши у свої можливості, ганичівка вирішила професійно займатись випічкою. Для цього  розширила асортимент десертів, вдосконалила навички у кондитерській справі – частково допоміг інтернет та відвідини майстер-класів інших кондитерів. І ось кілька років роботи над собою дали результати. Тепер Наталія Орябко-Палагусинець знаний кондитер, а її смачні десерти стали головними атрибутами багатьох родинних свят не тільки у Ганичах, а й по всьому району.

Зараз у домашній кондитерській Наталії Орябко-Палагусинець народжуються на світ знамениті торти та бісквіти з пломбірною, карамельною, вершково-сирною начинкою та шматочками полуниці, смородини, вишні, ківі чи горіхів. І це лише незначний перелік того, що готує Наталія. А ще вона чудово ладнає з мастикою та може надати їй абсолютно незвичайної форми – наприклад, автомобіля, музичного інструмента, квітів або ж зробити реальним будь-якого героя мультфільму. Солодка текстура в руках Наталії перетворюється на справжній витвір мистецтва, а квіти на весільних тортах вражають своєю реалістичністю. Інколи для оформлення десертів майстриня використовує свіжі фрукти та ягоди – стильно, лаконічно і дуже апетитно. За бажанням замовника, торти майстриня може прикрасити й фотографією, роздрукованою на харчовому принтері.


До речі, принтер – це не єдина річ, яку довелось придбати Наталії, аби втілювати у життя найвибагливіші замовлення клієнтів.

Для того, аби я могла повноцінно працювати, то довелось у домі  переобладнати дві кімнати, одна для зберігання всіх необхідних інструментів, інша – робоча територія, яка обладнана кількома печами, - розповідає Наталія.

Наразі замовлень у ганичівської кондитерки вистачає. Випічкою займається виключно надвечір, коли приходить з основної роботи, а завершується її трудовий день аж пізньої ночі. Майстриня каже, що у вечірню пору з’являється натхнення та бажання творити.

У роботі кондитерка завжди  використовує свіжу продукцію, а інгредієнти для десертів купує у перевірених кондитерських магазинах Ужгорода чи через інтернет.

Рецепти ж оригінальних випічок шукає не тільки через мережу, а й запозичує від інших кондитерів. Адже майстрині району та області спілкуються між собою та з радістю діляться досвідом одна з одною.

- Аби бути професійним кондитером, треба постійно вчитися, - переконує Наталія. - Досвід випікати хороші десерти приходить з часом, а іноді й після численних спроб та помилок. Однак завдяки наполегливості та старанності у будь-якій справі можна досягти успіху.
Окрім самовдосконалення, Наталія відвідує й майстер-класи, де професійні кондитери розповідають новачкам про секрети вдалої випічки. Неоціненний досвіт отримала вона на курсах, які давали кондитерки -  Еріка Маркуш-Мункачі з Вишкова та Маргарита Ференц з Ужгорода. До речі, на майстер-класі від  Маргарити Ференц, який  відвідала тиждень тому, Наталія Орябко-Палагусинець змогла вдосконалити навики з випікання багатошарових тортів. Як запевняє жінка, саме багатошарові торти найчастіше замовляють на весілля, але створювати такі десерти завжди побоювалась через великий об’єм роботи та складність конструкції. Хоча, зізнається, нескладні весільні торти вже мала досвід випікати. І найбільший кондитерський виріб - весільний торт від Наталії Орябко-Палагусинець важив 25 кілограм. Над ним жінка працювала 3 дні.

Що ж до торта-мрії, то його ще не створила майстриня. Каже, що оскільки солодких страв не любить, то хоче створити солений тортик, підходящий рецепт вже підшуковує.

Захоплення жінки поділяють її рідні – чоловік та донечка. Вони і є головними дегустаторами смаколиків. 

Наталія Орябко-Палагусинець каже, що створювати десерти – це для неї  можливість самовиразитись та розкрити творчу натуру. Особливо тішить майстриню те, що торти, у які вона вклала частинку своєї душі, приносять задоволення та радість іншим. А це найбільша винагорода для кондитера.






































Л.Білак для Tyachiv.com.ua





Коментарі (1)
Колега
8/8/2019 10:48:33 PM  |  IP: 194.39.227.***
Самий найкращий торт вона готувада мені, до речі вага йогобула 23 кілограми .Молодець так тримати!!!

<<Попередня
1
Наступна>>
Додати коментар
Введіть число
 
 
Новини від KINOafisha.ua
Загрузка...
Загрузка...
Афіша кінотеатра Cinema Citi