Надіслати
НОВИНУ
 
11/5/2013    П:3279 К:7
Анатолій Цуперяк з Нересниці став зіркою кулінарного реаліті-шоу «МастерШеф-3»
Про те, що кулінарне мистецтво – справа чоловіча, відомо давно. От і для нашого співрозмовника Анатолія Цуперяка з Нересниці це стало улюбленою справою та мрією всього життя.
Щоб довести це усім близьким, а в першу чергу, своїм батькам, 23-річний юнак із Нересниці, студент 6 курсу Національної академії внутрішніх справ України Анатоліій Цуперяк наважився на участь у третьому сезоні масштабного кулінарного шоу «МастерШеф» на каналі СТБ. Кухарі-аматори з різних куточків України боролись за головний приз – звання кращого шеф-кухаря України, грошову винагороду у півмільйона гривень та можливість навчатися у кращій кулінарній школі Парижу Le Cordon Bleu.

Толя Цуперяк потрапив до двадцятки кращих кухарів. І хоча перемогти хлопцеві не вдалося, але він став справжньою телезіркою і улюбленцем глядацької та інтернет-аудиторії в усій країні. Щодня йому надходять сотні листів із захопливими відгуків. Фанати Анатолія навіть створили інтернет-спільноту в одній із соціальних мереж, де цитують свого улюбленця, створюють різні комікси з його участю. Секрет успіху юнака – простота та кмітливість, а ще – без сумніву, почуття гумору та дотепна закарпатська говірка без цензури, котрої Толя не цурався під час зйомок.  Як виявилось, у житті він так само безпосередній і відкритий, як і на телеекрані, і за словом у кишеню не лізе. Після закінчення зйомок шоу Анатолій навідався до рідної Нересниці. Ми не могли пропустити нагоду поспілкуватись із телегероєм,  котрий охоче дав інтерв’ю для нашого видання. 
 
– Толю, скажи, будь ласка, важко було потрапити на телешоу?

– Чесно кажучи, не знаю навіть, яким чином мені це вдалося. Я просто заповнив анкету на сайті. І невдовзі мені повідомили, що з 13 тисяч (!) бажаючих потрапив до сотні учасників відбірного етапу шоу. А зрештою, пощастило увійти до двадцятки кращих. 

– Якби Ти виграв, на що би потратив гроші?

– Я би віддав частину на потреби Тереблянського монастиря, а на решту відкрив би свій бізнес, пов’язаний із кулінарією.

– На першій передачі Ти подав членам журі нашу коронну закарпатську страву – токан (мамалигу) зі шкварками. Але замість бринзи додав до нього російський сир, що дуже не сподобалось суддям. Що Ти відчував під час зйомок цього незручного моменту?

– Так, я припустився помилки, несерйозно поставився до вибору цього інгредієнту. Але покладався на фортуну. Знайомі казали мені: «Якщо ти маєш бути в цьому проекті, то ти там будеш, незважаючи ні на що». 

Звісно, це було так нелегко! На екрані епізод зайняв кілька хвилин, а насправді все це тривало годину.

– Важко було на знімальному майданчику?

– Я ще й досі не зовсім відійшов від телекамер. Це було так виснажливо! На екрані це не завжди було помітно. Але в реальності зйомки однієї передачі займали іноді й чотири дні. Тому частенько і лайка вихоплювалась – всяке бувало. Емоції зашкалювали, всі учасники страшенно переживали. До того ж  – нервував через шалену конкуренцію. Але і VIP-журі – відомі ресторатори Ектор Хіменес Браво, Тетяна і всі телевізійники, причетні до створення шоу, були добрими до мене.


– А з чого почалося твоє захоплення кулінарією?

– Вже й сам точно не пам’ятаю, але я люблю зготувати щось смачненьке, порадувати близьких і друзів. На кухні відпочиваю душею.

– Певно, читав якусь кулінарну літературу? 
 
– Так, завжди цікавився рецептами, гортав кулінарні журнали.

– На «МастерШефі» було багато екстремальних випробувань для кухарів. Яке  з них було для Тебе найважчим? 

– Готувати в темряві. Інгредієнти треба було обирати на дотик. Я коли зайшов до темної кімнати, сильно перелякався. Щось на око понабирав, попереплутував миски – «міш-маш наракаш»…

– Загалом, яким чином вплинув проект на твоє життя?

– Радикальних змін поки що  нема, але, думаю, «МастерШеф» змінить моє життя на краще. Планую відкрити свій ресторан,  але багато знайомих кажуть, що з мене вийде класний шоумен.

– Люди на вулиці впізнають?  

– Так, впізнають всюди, куди б не пішов – як у рідному Закарпатті, так і в Києві. Це так приємно, коли тебе люди знають і підтримують. От і недавно, коли їхав поїздом з Києва додому, провідники впізнали, і сусіди по купе теж...

– Чи є в Тебе коронна страва?

– Ні, такої нема. Полюбляю традиційну українську та закарпатську кухню з домашніх продуктів.


– Коли близькі куховарять, критикуєш?

– Ні, не критикую, а тільки підказую.

– А що б Ти порадив нашим читачам, які хочуть навчитися добре готувати? 

– Можу сказати одне: в житті треба займатися тим, що подобається. Якщо до душі кулінарія, готуйте з любов’ю і не бійтеся виявляти фантазію!
 
– То які плани на майбутнє, Толю?

– Наразі я, так би мовити, в очікуванні. Відправив резюме на вакансію телеведучого. Я б хотів спробувати себе на телебаченні. Але подивимось, як карта ляже.

– Дякую за розмову і успіхів Тобі.

 Розмовляла Наталія Маджара для Tyachiv.com.ua

Коментарі (7)
2355623223
12/25/2013 8:39:48 PM  |  IP: 46.211.182.***
ячсмб івапролб итлдпр
2355623223
12/25/2013 8:39:07 PM  |  IP: 46.211.182.***
цфівапролдж енгшдж івапр смить
2355623223
12/25/2013 8:38:35 PM  |  IP: 46.211.182.***
амрвфябропд фіоирогпв шгпвіи рапвмаи аупмуи аупмуиа
333
11/12/2013 2:17:45 PM  |  IP: 92.113.34.***
Зара! Ти що куриш? Нехило тебе накрило.... Хто відкритий? Хто безпосередній? Мат-перемат... Завість... підлість(за щастя другим нашкодити) це у тебе "не кривить душею"? ну-ну... Клоун, який навіть не розуміє, що його держуть на проекті лише для того, щоб було з кого насміхатись, для рейтингу. Я розумію, що він твій близький і ваша "наследственность" дається взнаки, але краще помовч...
P.S. Не повторюйся. По два раза повторюють тільки для тебе, чи в тебе кнопки заїдають...
Зара
11/11/2013 12:56:35 AM  |  IP: 37.52.49.***
ВОНО-це те, що вгорї, пїд №333. Анатолїй не кривить душею.Вїдкритий ї безпосереднїй. Такий не пїде проти своєї совїстї. Про таких кажуть: "Человек залез на пъедестал, миг прошёл и человек упал. ЧЕЛОВЕКА ПОДНЯЛ ВВЕРХ НАРОД-ЭТО ПРОЧНО, ОН НЕ УПАДЁТ!!!" Удачи тебе в жизни. Держись. Если критикуют-значит ЗАВИДУЮТ. Толя, мы с тобой!
Зара
11/11/2013 12:56:19 AM  |  IP: 37.52.49.***
ВОНО-це те, що вгорї, пїд №333. Анатолїй не кривить душею.Вїдкритий ї безпосереднїй. Такий не пїде проти своєї совїстї. Про таких кажуть: "Человек залез на пъедестал, миг прошёл и человек упал. ЧЕЛОВЕКА ПОДНЯЛ ВВЕРХ НАРОД-ЭТО ПРОЧНО, ОН НЕ УПАДЁТ!!!" Удачи тебе в жизни. Держись. Если критикуют-значит ЗАВИДУЮТ. Толя, мы с тобой!
333
11/5/2013 7:35:07 PM  |  IP: 92.113.139.***
В нього лице "необезображено интелектом"... це ганьба Закарпаття. Клоуна випустили на екран, но це пів-біди, ВОНО буде юристом (суддею, прокуром, міліціонером...) оце уже трагедія. Так, що нехай іде в повара, в ведучі, в вівчарі, але не в юристи - менше буде біди. Тільки уявіть, що ВОНО буде вершити ваші долі, ваших близьких, знайомих... Жах.

<<Попередня
1
Наступна>>
Додати коментар
Введіть число
 
 
Новини від KINOafisha.ua
Загрузка...
Загрузка...
Афіша кінотеатра Cinema Citi